Cursussen & agenda
Hoe help je je kind een scheiding door?

Hoe help je je kind een scheiding door?

CJG-webinar

In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens het proces van een scheiding.

Voor wie

Voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en kinderen hebben tussen 2 en 16 jaar

Inhoud

Een scheiding heeft een hele grote impact. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Helaas zijn er veel voorbeelden van scheidingen die veel schade toebrengen aan kinderen. Omdat ouders niet goed bedenken hoe ze de scheiding met hun kinderen moeten delen. Omdat er veel emoties zijn die in de weg staan om te blijven doen wat goed is voor kinderen. Of omdat beide ouders of 1 van de ouders niet goed weten wat voor kinderen belangrijk is in het proces van en na de scheiding.

Als je uit elkaar gaat heb je de verantwoordelijkheid om dit proces zo goed mogelijk te doen en begeleiden voor je kinderen. Tenslotte hebben jullie samen gekozen voor kinderen én kiezen je kinderen er niet voor dat jullie uit elkaar gaan. Maar ze moeten er wel mee dealen, en dat valt niet mee. Alles doen wat helpt voor je kinderen is dus de opdracht. Maar dat is een hele klus als je zelf met al je emoties door zo’n periode heen gaat.

In het webinar bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Hoe vertel je het de kinderen?
  • Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf?
  • Welke dingen zijn noodzakelijk om te doen?
  • Hoe zorg je dat jullie kinderen zonder veel kleerscheuren door de scheiding heen komen.

Ervaringsdeskundige

Het webinar wordt gegeven door kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve. Tischa is niet alleen deskundige, maar ook ervaringsdeskundige. Toen zij kind was, zijn haar ouders gescheiden. De manier waarop dat ging, heeft een behoorlijke invloed gehad op haar leven. Zelf is ze sinds begin 2017 gescheiden. Dus ze heeft het hele proces met haar ex en hun zoontje Dim ervaren. Wat zij nu anders heeft gedaan dan haar ouders vroeger, vertelt ze in dit webinar.

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan? En wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan aan om dit webinar bomvol inspiratie en tips te bekijken.

Datum en tijd

Je kunt dit webinar kijken vanaf maandag 28 juni 2021. Meld je aan met je naam en je e-mailadres om het webinar Hoe help je je kind een scheiding door? te bekijken.

Agenda CJG-webinars 2021

In de tabel staan de webinars die in 2021 worden gegeven of die nog terug te kijken zijn.

Datum Titel
Vanaf 28 juni 2021

Hoe help je je kind een scheiding door?

voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en kinderen hebben tussen 2 en 16 jaar

28 september 2021, 20.00 - 21.00 uur

Kinderen en (online) pesten

voor ouders van kinderen van 4 tot 14 jaar

09 november 2021, 20.00 - 21.00 uur

Pubers zijn leuk!

voor ouders van kinderen van 10 tot 16 jaar

Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin samen met Groot&Klein

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84