Cursussen & agenda
KIES-groep - voor jongeren in regio Leiden

KIES-groep - voor jongeren in regio Leiden

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor alle gezinsleden. Je kind kan daar niet altijd met anderen over praten. Je kind heeft verdriet, is misschien boos of gefrustreerd. Maar weet niet wat hij of zij met de gevoelens kan doen.

Voor wie

Jongeren van 12 tot 16 jaar van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden en die in de regio Leiden wonen.

Inhoud

Als je kind te lang blijft rondlopen met zijn of haar gevoelens zonder erover te praten, kan dat gevolgen hebben. Voor de schoolprestaties, eigenwaarde, de relatie met ouders en andere gezinsleden en misschien later voor zijn of haar eigen relatie.

Hoe kinderen omgaan met de situatie kan zeer verschillend zijn.

Inhoud van de bijeenkomsten

In de KIES-groep gaan de jongeren op verschillende manieren aan de slag. We werken met werkvormen zoals spel, toneel, schrijven filmpjes kijken en praten. Binnen de groep vinden de jongeren herkenning en kunnen ze veel voor elkaar betekenen. Ze leren begrijpen wat ze meemaken en vinden manier om te kunnen omgaan met wat voor hen moeilijk is.

Doordat je kind ervaringen deelt met leeftijdsgenoten merkt hij of zij dat het niet de enige is die een scheiding meemaakt. Je kind leert praten over wat het moeilijk vindt thuis. Het leert emoties te herkennen en deze gevoelens ook de delen met anderen.

Na de training kan je zoon of dochter beter aangeven wat het zelf vindt en wil. Dit helpt bij de verdere ontwikkeling en in relaties met anderen.

De groep bestaat uit maximaal 10 jongeren.

Voor ouders

Voor ouders is er in de periode van KIES een ouderbijeenkomst. Je krijgt informatie over hoe je je kind het best kunt ondersteunen om de scheiding te verwerken.

Na de laatste bijeenkomst bellen we je om te vertellen hoe het met je kind in de KIES-groep is gegaan.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
Heb je interesse?

Data en tijden

Heb je interesse?

Zit de cursus vol of schikt de datum niet? Meld je aan via de onderstaande knop. Je krijgt een bericht zodra er een nieuwe datum bekend is.


Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84