Cursussen & agenda
KIES spel- en praatgroep - voor kinderen in de Leidse regio

KIES spel- en praatgroep - voor kinderen in de Leidse regio

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor je kind(eren). Ieder kind gaat weer anders om met de nieuwe situatie. In de KIES spel- en praatgroep leert je kind de scheiding beter te begrijpen. Ook leert het omgaan met wat voor hem of haar moeilijk is. Je kind krijgt een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Voor wie

Kinderen in groep 4 tot en met 8 van de basisschool en die wonen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest of Zoeterwoude.

Inhoud

In de groep werken we met verschillende werkvormen, zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten. Er is tijd voor je kind om te vertellen wat het denkt en hoe het zich voelt.

De kinderen vinden herkenning bij elkaar en ze kunnen veel voor elkaar betekenen. Je kind begrijpt beter wat het meemaakt en leert wat het kan doen in moeilijke situaties.

Praktische informatie

De KIES-groep wordt begeleid door KIES-coach die hiervoor is opgeleid. Uit ervaring blijkt dat kinderen met veel plezier deelnemen.

Er zijn 7 bijeenkomsten. De groep start als er voldoende aanmeldingen zijn. Beide ouders moeten toestemming geven voor deelname van je kind.

Voordat de groep begint is er met de ouders een intakegesprek.

Voor ouders

Tijdens de periode van de groepsbijeenkomsten is er voor ouders een ouderbijeenkomst. Je krijgt dan informatie over hoe je het best je kind kunt ondersteunen om de scheiding te verwerken.

Meer informatie

Heb je een praktische vraag, over bijvoorbeeld aanmelden, neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon 088 254 23 84.

Heb je een vraag over de inhoud van de groepsbijeenkomsten, neem dan contact op met 1 van de contactpersonen bij Jeugdteams Leidse Regio:

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
Heb je interesse?

Data en tijden

De volgende KIES-training wordt waarschijnlijk in voorjaar 2024 gepland.

Heb je interesse?

Zit de cursus vol of schikt de datum niet? Meld je aan via de onderstaande knop. Je krijgt een bericht zodra er een nieuwe datum bekend is.


Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84