Centrum voor Jeugd en Gezin
Over ons | Fotografie en film

Fotografie en film

Tijdens een bezoek aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) mag je foto's of een filmpje van je kind maken. Soms kan dat handig zijn. Dan kun je de informatie tijdens een cursus of een afspraak opnemen om het later terug te kunnen horen en zien.

Het is belangrijk om bij het maken van foto-, film- en geluidsopnames rekening te houden met de privacy van alle bezoekers en medewerkers in het CJG. Hiervoor hebben we richtlijnen gemaakt die op alle CJG-locaties gelden.

Foto-, film- en geluidsopnames

  • Het gebruik van camera’s of geluidsopname-apparatuur in het CJG mag alleen als je toestemming hebt van onze medewerkers.
  • Opnames maken van jezelf en je kind mag. Let er wel op dat in deze opname geen andere bezoekers of medewerkers herkenbaar zijn.
  • Wil je opnames maken van een bepaald persoon? Vraag dan altijd toestemming. Vertel er ook bij wat je met de foto-, film- of geluidsopnames wilt doen. Dit geldt ook als het om onze medewerkers gaat.
  • Pas op! Een mooie foto of film maken mag nooit ten koste gaan van de veiligheid van je kind. Let dus altijd goed op, als je door de camera kijkt, of er geen gevaarlijke situatie ontstaat.

Delen op social media

Wij vinden het leuk als je via social media laat weten wat je van je bezoek aan het CJG vindt. Heb je een leuke ervaring of een tip? Deel deze dan gerust op de CJG-Facebookpagina.

  • Wil je foto’s, film- of geluidsopnames delen via social media? Zorg dan dat geen andere mensen te zien of te horen zijn (tenzij je daar toestemming voor hebt gekregen).
  • Doe niets op social media wat kan zorgen voor schade aan jou en je kind, andere bezoekers of onze medewerkers.
  • Denk er aan dat iets op social media (internet) bijna niet meer te verwijderen is.

Gebruik social media en foto's door het CJG

Wij laten met foto's en informatiefilmpjes zien hoe het er aan toe gaat op het CJG. Hiervoor maken we graag gebruik van ouders en kinderen. Soms vragen we voor nieuwe opnames hulp aan ouders. Dan is het handig om te weten hoe wij omgaan met dit beeldmateriaal.

  • Bij het maken van opnames vragen wij ouders altijd om toestemming (schriftelijk).
  • We gebruiken de foto's en filmpjes alleen om andere ouders en betrokkenen te informeren over ons werk.
  • We gebruiken de beelden en geluidsopnames voor onze website, nieuwsbrief, social media en bijvoorbeeld bij cursussen van het CJG.

Soms maken medewerkers van CJG zelf foto’s of filmpjes, bijvoorbeeld tijdens een evenement of een bijeenkomst in het CJG. Is er misschien geen toestemming vooraf gevraagd? Laat ons dat weten, vraag waarvoor de opname gebruikt wordt en geef aan als je dat niet wilt.

Heb je hier vragen over? Stel ze ons via redactie@cjghm.nl.

Uitgelicht